Vārītas bietes – tās derīgās īpašības ķermenim

Ir ļoti noderīgi ēst dārzeņus, piemēram, bietes. Tām ir visas vajadzīgās minerālvielas un vitamīni.

Gadu gaitā cilvēka ķermenis nedarbojas kā iepriekš, jo īpaši redze pasliktinās, un tiek traucēta resnās zarnas darbība. Dažreiz aknās tiek noglabāti pārāk daudz tauku, radot dažādas problēmas, kas ietekmē visa organisma veselību. Tomēr pati daba ir pestīšana! Kāda veida? Biešu! Vairumā gadījumu šis dārzenis tiek patērēts neapstrādātā veidā vai kā sastāvdaļa salātos. Taču ļoti maz cilvēku zina par tādām biešu ārstnieciskajām īpašībām kā spēja atbrīvoties no tauku nogulsnēm aknās, novērš resnās zarnas darbības traucējumus un palīdz uzlabot redzi. Un tie nav viss plusi!

Lasi arī: Latvijas simtgades ozoliem aprit gads – aicinām tos apceļot un stādīt ozolus arī pašiem

Šis spilgtais dārzenis arī normalizē asinsriti, palīdzot funkcionēt sirdij un asinsvadu sistēmai, kā arī piegādā organismam nepieciešamo enerģiju visai dienai. Bietes ir ļoti bagātas ar betaīnu un triptofānu, nomierina nervus un atbrīvo no stresa.

Turklāt tam piemīt pretiekaisuma iedarbība un tas satur augstu antioksidantu līmeni, kas uzlabos vispārējo veselības stāvokli.

 

Gunta Graudiņa

Leave a Comment